De behandeling brengt rust, het zelfgenezingsproces van het paardenlichaam wordt in gang gezet. In de meeste gevallen zijn de veranderingen snel te merken. Soms duurt het wat langer omdat er teveel schakels in het genezingsproces moeten bewerkt worden. Na shiatsu behandelingen zal het paard zich beter voelen, zich gemakkelijker ontspannen en beter presteren.

Het paard is de speciale "ontvanger" van de emotionele toestand van zijn berijder/verzorger/eigenaar. Het paard wordt be´nvloed door het gedrag en de eventuele negatieve emoties van zijn berijder/verzorger/eigenaar welke bv gestrest (nerveus of uitgeput) in het zadel zit. Het is duidelijk dat het paard met zijn berijder/verzorger/eigenaar in alle omstandigheden en op alle niveaus een perfect koppel moet vormen om betere prestaties te behalen.

Daarom is een gezamenlijke shiatsu-aanpak voor paard Ún ruiter een uitgelezen manier om die harmonieuze samenwerking te bereiken.

Vraag gerust naar onze combi-shiatsu behandeling van paard en ruiter.

De Shiatsu be´nvloedt de energiebanen (meridianen). Deze staan dan weer rechtstreeks in verbinding met de verschillende organen.